У профучищі №13 відкрили музей-кімнату “Галицька світлиця” (ВІДЕО)

Вишиті рушники, автентичний національний одяг, стародавні предмети побуту і знаряддя праці. У вищому профучищі №13 відкрили музей-кімнату “Галицька світлиця”. Всі експонати зібрані власноруч педагогічним колективом та студенством. До наповнення світлиці долучилися і мешканці мікрорайону “Пасічна”. Принесли речі, які їм передавалися у спадок з діда-прадіда. Це – і дитячі колиски, і бабусине намисто, і сакральні образи святих.

Ідея створення такого музею виникла ще 5 років тому, розповідає дирекція училища. Для цього виділили кімнату в навчальному закладі. Миром по нитці наповнювали фонд “Галицької світлиці”. Але кількість зібраних експонатів нині вражають, зізнаються в ВПУ. Тож в перспективі планують розширити музей. За рахунок складських приміщень.

Урочисте відкриття “Галицької світлиці” супроводжувалося святковим концертом. Його підготували вихованці училища. За українськими традиціями гостей зустрічали хлібом – сіллю.

Двері “Галицької світлиця” відчинені для всіх відвідувачів. Тож дирекція ВПУ запрошує поринути в історію рідного краю, оглянувши їхній музей.

Михайло Березень, Віра Лутчин, Сергій Царик, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ