У театрі ляльок презентували новорічну виставу “Пригоди в Королівстві Часу” (ВІДЕО)

Фея, Новий рік, Хвилинка-Веселинка, добрі чарівники та злий чаклун Зломар розважали дітей в обласному театрі ляльок. Під час прем’єри новорічної вистави “Пригоди в Королівстві Часу”. Перші глядачі святкової постановки – наймолодші учні 7-ї школи.

Актори активно грали з юними глядачами у різні забави. Діти емоційно реагували на пропоновані розваги. Вони з азартом тупотіли ніжками, наслідуючи дощ, дмухали, як хуртовина, та плескали у долоні, відтворюючи грім. Разом із казковими персонажами школярі танцювали та співали.

«Дівчинка з хвостиками» – це Хвилинка-Веселинка. Її зіграла актриса театру ляльок Катерина Тисяк. Основне завдання її казкової героїні – розвеселити малечу за 60 секунд. Це не надто складно, зізнається актриса. Адже вона добре знає, що найбільше тішить дітей.

Лихого чаклуна Зломара у новорічній виставі зіграв Роман Януш. Актор каже, перевтілюватися завжди радий, адже постійні персонажі набридають. Знає це не з чуток. Він 30 років поспіль грав радянського Діда Мороза. Актор переконаний, сьогодні необхідно віднайти суто українського новорічного персонажа. Адже звичного Діда Мороза відмінили, а заміни йому не знайшли.

В обласному театрі ляльок мають намір змінити творчу стратегію. У виставах поряд із традиційними з’являться нові герої. Сучасні улюбленці дітей.

Сьогодні на новорічні свята попит зменшується, кажуть у театрі. А от на миколаївські та різдвяні зростає. Тож саме їм приділятимуть більшу увагу, працюючи над театральним репертуаром.

Ольга Цьома, Віктор Костинюк, Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ