У Центрі реабілітації для дітей встановлено сучасну сенсорну кімнату (ВІДЕО)

Побороти дитячі страхи… Для цього в Центрі реабілітації для дітей встановлено сучасну сенсорну кімнату. Тут соцпрацівники будуть проводити психотерапевтичні сеанси. В кімнаті є сухий душ у вигляді кола з кольорових стрічок, басейн наповнений м’ягкими кульками, пристрій, який імітує вогонь і безпечне оптичне джеркало. Прості на вигляд речі насправді допомогають виявити найпотаємніші дитячі фобії, кажуть фахівці Центру, і розвіяти стрес чи депресію у ранньому віці. А за допомогою звукових сигналів та світлових ефектів в кімнаті сворюється затишна атмосфера. Тут дітки зможуть активно провести час чи просто розслабитися.

Ідея облаштування сенсорної кімнати належить саме дирекції Центру реабілітації для дітей. Кажуть, така технологія нині широко застросовується у виховному процесі. За допомогою у цій справі звернулися до волонтерів. Саме благодійники оплатили вартість сенсорної кімнати.

Нова атракція дітям довподоби. Як тільки зайшли до кімнати, приміщення наповнилося дитячим сміхом і радісними вигуками.

Загалом в Центрі перебуває близько три десятки вихованців. Це переважно діти соціально-незахищеної категорії, які потребують особливої уваги. Задля розвитку таких спеціалізованих дитячих закладів місцева влада пообіцяла фінансову підтримку.

Урочисте відкриття кімнати супроводжувалося виступами місцевих артистів. Наприкінці свята виховнаці Центру отримали солодкі подарунки.

Віра Лутчин, Сергій Царик, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ