Управління будинками (ВІДЕО)

Відтепер всі управителі житлового фонду звітуватимуть особисто міському голові. На щотижневій оперативній нараді. 1-го серпня у новоспечених співвласників відбувся деб’ют. Підприємці розповіди про особливості надання послуг в даній сфері та проблеми, які передаються їм ще з радянської доби. Це -зношені підземні комунікації, несправні мережі та занедбані прибудинкові території. Хто буде платити за житлову “спадщину” Івано-Франківська з’ясовували в мерії.
Поряд з новими кварталами в мікрорайоні “Пасічна” є чимало старих будинків . Їх обслуговує фірма “Пасічна ІФ” . Це понад 150 тисяч метрів квадратих загальної площі.
Поки найменшу частку житлового фонду обслуговує ” Громадська управляюча компанія” – 25 будинків. Кажуть, на ринку послуг вони працюють лише 1 рік. В першу чергу намагаються здобути довіру меншканців.
За “Дирекцією замовника” закріплені здебільшого гуртожитки. Це понад півсотні будинків. Раніше представники управителя проводили збори з мешканцями щодо проблемних питань . На покращення житлових умов комунальники витратили понад мільйон гривень.
В мерії пообіцяли допомогти фінансово компаніям , які опікуються старими будинками. Однак закликають управителів житлового фонду брати участь в муніципальних проектах співфінасування.
Наразі всі мешканці визначилися з формою власності будинків, кажуть в профільному Департаменті. Близько 800 житлових кварталів , які вагалися щодо управителя, були виставлені на тендер. Проте, останнє слово завжди залишається за жильцями. Аби змінити надавача послуг мешканцям досить написати зібратися та відповідну заяву. А от при виборі управителя комунальники радять звернути увану на репутацію претендентів. До речі в місті налічується 14 компаній, які надають ці послуги.
Окрім того комунальний департамент розробить карту управителів житлофого фонду . Це дасть змогу ” знайти крайнього” , під час виконання благоустрою, кажуть в мерії . А також сприятиме поінформованості мешккаців.

ПОДІЛИТИСЬ