В «Домі Сірка» нині – майже півтисячі бездомних тварин (ВІДЕО)

Вбити не можна захистити. Іванофранківці стурбовані кількістю безнаглядних собак, які заполонили міські площі та вулиці.

Дати раду з безпритульними собаками в Івано-Франківську міська влада та благодійні організації намагаються не вперше. За законом, чотирилапі бродяги, які вештаються у громадських місцях, підлягають вилову. Втім – куди далі? Це питання до кінця не вирішене. Місцеві притулки переповнені. А знайти місце для будівництва нових виявилося проблематично.

Уже півроку «Дім Сірка» виборює своє місце під сонцем – земельну ділянку в лісгоспі Рибного. Двічі представники благодійної організації зверталися з цього приводу до Держагентства лісових ресурсів. Та кожного разу з Києва отримували відмову.

В «Домі Сірка» нині – майже півтисячі бездомних тварин. Лише у тимчасовому притулку в Загвізді – близько двох сотень чотирилапих постояльців. Простежити за кожним – непросто, зізнаються волонтери. Часто непосидючі гавкуни прогризають огорожу. І тікають в село. Це неабияк обурює тамтешніх мешканців.

Втім, волонтери «Дому Сірка» не опускають рук. Торік їм вдалося знайти господарів для понад півтисячі чотирилапих. Та “добрих рук” на всіх улюбленців не вистачить. Єдина надія, що про братів менших згадає держава.

Ірина Головенко, Андрій Шустикевич, Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ