В Івано-франкіську з’явилися пристрої для оплати за стоянку автомобіля (ВІДЕО)

Замість паркувальників – паркомати. В Івано-франкіську з’явилися пристрої для оплати за стоянку автомобіля. Відповідно до рішення виконавчого комітету управління транспорту і зв’язку провело конкус на визначення підриємців, що здійснюватимуть ці послуги. Переможцями тендеру стали троє бізнесменів. Наразі вони встановлюють паркомати за визначеними адресами.

Поки в середмісті функціонують з десяток безконтактних паркоматів. Зокрема, на вулиці Незалежності, Вагилевича, Старозамковій, та на площі Ринок. Паркомати працюють за принципом системи самообслуговування.

Окрім зручності в користуванні автоматизованим паркування, підприємці ще й гарантують безпеку для автівок. Завдяки вмонтованому відеонагляду в першій паркувальній зоні.

Встановлення паркоматів контролює спеціальна комісія. Тут кажуть, деякі майданчики для паркування потребують облаштування. Відсутність асфальтного покриття впливає на нанесення відповідної дорожньої розмітки. Згідно з договором, підприємці, які зголосилися надавати послуги паркування, повинні виконати і відповідний благоустрій.

Вартість паркування становить від 3-х до 10-ти гривень за годину. Автовласники можуть також придбати денний або місячний абонемент паркування. Частина коштів йде в міський бюджет. В мерії звертають увагу на випадки вандалізму по відношенню до паркоматів. Фотофакти продемонстрували на щотижневій оперативці у міськвиконкомі.

Віра Лутчин, Сергій Царик, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ