В Івано-Франківській мерії обурені діями комунальників, щодо експлуатації підземних мереж (ВІДЕО)

З точністю до навпаки. В Івано-Франківській мерії обурені діями комунальників, щодо експлуатації підземних мереж. Кажуть бригади балансоутримувачів беруться за заміну комунікацій як тільки на дорозі вистелений свіжий асфальт чи бруківка. Зокрема, комунальники вже почали руйнувати нове дорожнє покриття на щойно відремонтованій вулиці Івана Павла ІІ.

Традиційно найбільше розкопок належить саме “Водоекотехпрому”. Вони відновлюють підземні мережі в мікрорайоні БАМ, зокрема на вулиці Сухомлинського та Парковій. А також в центральній частині міста.

Паралельно комунальники ремонтують дворові каналізаційні мережі. В титульних списках – спальні мікрорайони. Але спершу їм доводиться очищати водостічні труби від побутового непотребу.

Завершити будівельні роботи до опалювального сезону намагаються в “Теплокомуненерго”. Наразі вони проводять гідравлічні випробування тепломереж та відновлення поривів. А також виконують реконструкцію магістральної теплової мережі по вулиці Стуса. Її протяжність понад 700 метрів. Загальна вартість проекту 9 мільйонів гривень. Гроші на капремонт надав Європейський банк реконструкції та розвитку.

Між тим, в “Теплокомуненерго” зазначили, раніше наміри про ремонт прибудинкових територій з їхніми фахівцями ніхто не погоджував. Тож на цих об’єктах їм доводиться пошкоджувати свіжозастелену бруківку чи асфальта. Аби відновити належне теплопостачання. Така ситуація виникла на вулиці Будівельників.

Заміну тепломореж проводить і Станіславська теплоенергетична компанія. Упродовж літа запланували відновити півтисячі метрів трубопроводу. Між тим, в мерії розпорядитися “підписувати” всі розкопки на теритоії міста. За допомогою відповідних інформаційних знаків.

ПОДІЛИТИСЬ