В Івано-Франківську розпочався Міжнародний медичний форум (ВІДЕО)

“Медицина України – європейський вибір”. На Прикарпаття прибули провідні медики та галузеві фахівці із України, Литви, Естонії та Словаччини. В Івано-Франківську розпочався Міжнародний медичний форум.

У реформуванні медицини Україна орієнтується на Прибалтійські країни, наголошувалося на Форумі. Насамперед тому, що як і Україна сусідні держави починали із реформування пострадянської медичної системи. В свою чергу литовські фахівці радять українцям не орієнтуватися лише на Європу. А паралельно вивчати і досвід Східних країн. У тому числі Індії та Австралії.

Поряд із іноземними гостями на Міжнародному медичному форумі – прикарпатські лікарі. Вони мають власне бачення вирішення проблем у сфері охорони здоров’я.

Допоки медики радяться, реформування медичної галузі в Україні уже відбувається. Причому швидкими темпами. Місцеві медики стверджують, уже є навіть результати. Щоправда, як позитивні, так і негативні. Для пацієнтів та медперсоналу.

Триватиме Міжнародний науково-практичний медичний форум “Медицина України – європейський вибір” два дні. Після теоретичних дискусій медики розділяться за спеціалізаціями. Відтак продовжать обговорення медичної проблематики у лікарняних стінах.

Оксана Семко, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ