В Івано-Франківську відкрили Наукове містечко «Нова енергія» (ВІДЕО)

Інтерактивна пісочниця, 3D друк та «Повітряний баскетбол» … В Івано-Франківську відкрили Наукове містечко «Нова енергія». Тут представлені новітні розробки та технології у сфері альтернативної енергії. Експоновані установки створила команда молодих місцевих вчених, працівників університету Нафти і газу. Відкрили Наукове містечко, аби підвищити обізнаність людей про енергоефективність. І долучити їх до науки. На практиці.

Комп’ютер, проектор та кварцовий пісок…Місяць часу знадобилося науковцям, аби створити унікальну інтерактивну пісочницю. Вона придатна не лише для цікавої гри. Оригінальну установку можна використовувати для навчання дітей. Законам фізики та геології. Або застосовувати у якості антистресової терапії.

Роман Мельник,як завзятий шанувальник велосипедів, зацікавився велогенератором. І «проїхався», аби згенерувати енергію м’язів.

Разом із дорослими у Науковому містечку пізнавали «нову енергію» і діти. За допомогою конструкторів. Граючи, вони знайомилися із енергією сонця, вітру та води.

Наукове містечко «Нова енергія» – це постійно діюча експозиція. Відкрита для усіх бажаючих. Автори новітніх установок стверджують, що готові до співпраці з містом, школами та вишам. Аби поширювати власні наукові розробки.

Ольга Цьома, Сергій Царик, Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ