В Івано-Франківську відзначили кращих митців художньої творчості (ВІДЕО)

В Івано-Франківську відзначили кращих митців художньої творчості. Лауреатів щорічної обласної премії імені Ярослава Лукавецького визначено у трьох номінаціях. Це – ткацтво, дизайн та образотворче мистецтво. Кращим дизайнером року стала Оксана Бейлах. За популяризацію народних традицій у сучасному одязі. На конкурс майстриня представила модерну вишиванку, оздоблену автентичними орнаментами.

А от номінацію “образотворче мистецтво” виборювали аж двоє художників. Премію отримали Олег Заставний та Петро Грицюк. За особистий вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва краю. Зокрема, Петро Грицюк не лише пише картини, а й зумів об’єднати художників з усієї України.

Конкуренція серед митців була досить високою, наголошують організатори. По 3-4 представники у кожній номінації. Лауреатів визначала спеціальна комісія. Шляхом таємного голосування. Головна мета – відкрити нові імена у мистецтві рідного краю.

Урочисте вручення премії імені Ярослава Лукавецького відбувалося у музеї Мистецтв Прикарпаття. Поряд експонувалися творчі доробки лауреатів.

Віра Лутчин, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ