В Івано-Франківську виготовляють прототипи електронних плат для експорту на міжнародний ринок (ВІДЕО)

В Івано-Франківську виготовляють прототипи електронних плат для експорту на міжнародний ринок. Місцеві фахівці приймають замовлення з усіх куточків світу. Галузева лабораторія функціонує понад півроку. Упродовж цього цього часу її працівники освоювали технологічне обладнання та налагодили відповідні контакти з потенційними клієнтами.

Виробництво електронних плат здійснює данська ІТ-компанія. Це вже їхні друга лаболаторія з прототипування електроніки в Україні. Перший офіс данці заснували в Харкові. Під час розширення виробництва інвестори взяли курс на захід України. Кажуть, Івано-Франківськ інвестиційно приваблива локація для ведення бізнесу.

На офіційне відкриття хай-тек лаболаторії завітав надзвичайний і повноважений посол Данії в Україні Крістіан Донс Крістенсен. Відзначив неабияку підтримку міської влади в налагоджені хай-тек виробництва в Івано-Франківську.

Інтеграція української економіки в європейське співтовариство можлива лише за умови “чесної торгівлі”, відзначили закордонні інвестори. Фундаментом таких відносин слугують прозорість та відкритість. Окрім данської лаболаторії з прототипування в Івано-Франківську працюють й інші міжнародні компанії.

Івано-Франківськ відкритий до співпраці із закордонними інвесторами, кажуть в мерії. Про це свідчать останні тенденції корпорацій зі світовими іменами. Невдовзі в обласному центрі заплановане будівництва ІТ-хабу спільно з Посольством Норвегії в Україні.

Віра Лутчин, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ