В Івано-Франківську з’явиться ще 6 нових тролейбусних маршрутів (ВІДЕО)

В Івано-Франківську з’явиться ще 6 нових тролейбусних маршрутів. А на лінії виїдуть три десятки сучасних автобусів-рогачів. Такі перспективи окреслили в «Електроавтотрансі» на найближчі роки. Вони стануть реальністю завдяки укладанню чергової угоди з ЄБРР, стверджують в мерії. Кредитори надали 8 мільойонів євро на модернізацію депо та розширення тролейбусної мережі. Ще мільйон – грантові кошти.

Розвиток комунального транспорту не лише забезпечить пільговий проїзд для соціальної категорії населення, зазначають в мерії. Це підвищення якості пасажироперевезень.

Кредитний договір укладений на 13 років. Аби коштів вистачило на прокладання нових маршрутних ліній, довелося відмовитися від купівлі десятка тролейбусів, зазначила дирекція «Електроавтотрансу». Натомість комунальники збудують дві тягові підстанції. Це дозволить в перспективі запустити тролейбусні лінії аж до приміських сіл: Опришівці, Крихівці та Микитинці.

Рішення про укладання кредитного договору ухвалила 9-та сесія міськради. Автопарк «Електроавтотрансу» налічує півсотні тролейбусів. В більшості рухомого складу підтриємства закінчується термін експлуатації, констатують комунальники. Нещодавно 6 стареньких тролейбусів «вийшли на пенсію». Тож модернізація автопарку депо залишається актуальною.

Віра Лутчин, Сергій Царик, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ