В івано-франківських медзакладах тривають капітальні ремонти (ВІДЕО)

Все для пацієнта. В івано-франківських медзакладах тривають капітальні ремонти. Наразі облаштовують соматичне відділення Міської дитячої лікарні. У палатах замінюють сантехніку, штукатурять стіни. Уже витрачено 400 тисяч гривень. Ще 80 тисяч потрібно на закупівлю нових ліжок.
Медики сподіваються, після завершення ремонту палат дійдуть руки і до облаштування коридору. Також на черзі ремонт їдальні. Тут потрібно замінювати практично все. Адже приміщення не бачило ремонту з часів заснування лікарні. На час виконання робіт дітей переселили до інших, відремонтованих приміщень.
Тим часом у міській поліклініці №3 завершився ремонт фасаду. Старовинне приміщення, вік якого перетнув столітню межу, пофарбували у стримані зелено-кремові тони. Вхід прикрасили ексклюзивними кованими світильниками. Адміністрація каже, намагалися відтворити автентичність будівлі. До речі, за всю історію існування закладу тут працювали виключно медики.
3-тя поліклініка обслуговує 40 тисяч пацієнтів. Це мешканці середмістя, а також Микитинців та Угорників. Всередині поліклініки відреставровано ковану решітку на сходовій. У планах – відновлення вітражів, як це було колись. Всі роботи виконали за рахунок благодійників та бюджетні кошти.
В цьому році із бюджету Івано-Франківська на капітальний ремонт медзакладів виділено 12 мільйонів гривень.

Оксана Семко, Сергій Царик, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ