В обласній клінічній лікарні відкрили Центр внутрішньосудинної діагностики (ВІДЕО)

Якби знав, де впадеш – постелив би соломинку. Так каже народна мудрість. Цим керуються й івано-франківські медики. Адже тепер вони можуть випередити захворювання. Завдяки новітньому обладнанню в обласній клінічній лікарні. Тут відкрили Центр внутрішньосудинної діагностики. З оновленою операційною та сучасними методами лікування.

Такі можливості відкриває «Ангіограф». Цей диво-апарат дозволяє обстежувати усі судини в людському організмі. З мінімальним хірургічним втручанням.

Переваги лікування на «Ангіографі» відчутні і в післяопераційний період. Адже це, запевняють медики, зменшує ризик інвалідності, прискорює перебіг хвороби та тривалість перебування у стаціонарі. І хоч процедура не з дешевих. Зате дозволяє зекономити на подальшому лікуванні.

Такий апарат наразі другий в області. Його для обласної клінічної лікарні придбали за кошти з держбюджету. А це – 20 мільйонів гривень. Між тим, Івано-Франківська область лідирує за державними надходженнями на соцекономрозвиток, кажуть посадовці. Відтак, намагаються використовувати ресурси сповна.

Новостворений Центр уже розпочав свою роботу. Упродовж року тут планують провести понад тисячу операцій. Та надати спеціалізовану кардіохірургічну допомогу близько півтисячі пацієнтам.

Ірина Головенко, Андрій Шустикевич. Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ