В облмуздрамтеатрі експонується виставка художніх робіт митців Заходу, Сходу, Півночі та Півдня країни (ВІДЕО)

Мистецтво, яке об’єднує цілу націю. В облмуздрамтеатрі експонується виставка художніх робіт митців Заходу, Сходу, Півночі та Півдня країни. В рамках мистецького проекту “В нас єдина доля – ім’я їй Україна”. Ідея створення єдиного простору для майстрів пера належить прикарпатському художнику Петру Грицюку. Вперше проект презентований торік. З того часу збірна виставка картин мандрувала містами України та за її межами. Наразі проект налічує понад півсотні учасників. Нещодавно “доля” України на полотнах експонунувалася в Греції. Представники заморської країни неоднозначно сприйняли творчість українців.

Свідком тих подій стала іванофранківчанка Оксана Іванців, яка в даний час прожививає в Греції. Каже, українська діспора веде активну просвітницьку роботу для місцевого населення. Такі мистецькі проекти сприяють популяризації українського питання закордоном. Однак російська пропаганда має неабиякий вплив на країни Середземного моря.

Проект “В нас єдина доля – ім’я їй Україна” став також мистецькою платформою для молодих художників, які лише розпочали свій творчий шлях. Тут немає обмежень, щодо стилю написання картин чи жанру художніх робіт. Відтак, на виставці представлені живописні пейзажі, натюрморти та портрети. Деякі роботи виконані за допомогою шкіри та кравецьких ниток.

Ініціатор мистецького проекту Петро Грицюк не збирається зупинатися на досягнутому. Поки художник вирішив взяти творчу паузу.

Віра Лутчин, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ