В останню неділю червня Франківськ відзначив свято Дня молоді (ВІДЕО)

Активні, енергійні та прогресивні – саме таким є сучасне покоління. В останню неділю червня вони відзначають своє свято – День молоді. З цієї нагоди Івано-Франківські хлопці та дівчата фестивалили упродовж вихідних. Концерти, танці, майстер-класи, виставки та спортивні змагання – середмістя перетворилося на творчий простір для юнацтва, де кожен міг знайти собі заняття до душі. Наймолодші учасники створювали обереги власним руками. Підкови та серця – символи добробуту і любові. Юні майтри прикрашають рукотвори виключно натуральними матеріалами. Це – злаками та висівками.

На майстер-клас запрошені також батьки. Вони створювали обереги в сімейному тандемі. А дехто лише спостерігав за творчим процесом.

Сімейний урок декору організувала громадська організація “Карітас”. Волонтери переконані, творчі заняття просто неба допомагають привернути увагу суспільства до сімейних цінностей. А також розбудови миру у всьому світі Проект всеукраїнський, кажуть волонтери. До майстер-класу могли долучитися всі бажаючі.

А на “стометрівці” розмістилася жива виставка. Вздовж пішохідної зони на прищепках “сушаться” фотосвітлини. Упродовж дня зображення мігрували – кожен бажаючий міг обміняти світлину на власну, або просто прищепити її на шнурок. Єдина умова участі у виставці – фото мали відображати зв’язок людини з природою. Більшість фотохудожників обрали дещо пікантний стиль фотографій. Це своєрідний виклик матеріальним цінностям, кажуть організатори.

На головній площі Івано-Франківська танцювали ногами, руками та на голові. Головну сцену молодіжного фестивалю запалювали” юні брейкдансери з усіх куточків України. Вони влаштували танцювальні батли в рамках конкурсу “Summer Jam”. Свої викрутачи на майданчику демонстрували як хлопці, так і дівчата. Для учасників конкурсу жодних вікових обмежень. А кращих брейкерів визначало компетентне журі. Восьмерічний Сашко один з наймолодших учасників конкурсу.

Наталя, чи не єдина дівчина на брейк-конкурсі, каже, це один з найважчих видів танцю, і водночас найдрайвовіший.

Свято для місцевої молоді традиційно влаштували організатори мистецької платформи “Артефект”. Цього року вирішили поєднати розваги з користю.

А щоб привернути увагу перехожих до проблеми вторинної переробки сміття, організатори створили гіганську емблему “Артефекту” з пластикових пляшок. Детальніше про сортування і переробку відходів люди могли поцікавиться у самих творців незвичайного мистецького об’єкту.

Віра Лутчин Андрій Українець, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ