Вартість харчування дітей у школах не зміниться (ВІДЕО)

За старою ціною. Вартість харчування дітей у школах не зміниться. Принаймні, до кінця року. Відповідне рішення ухвалила 11-а сесія міськради. І надалі за кожен сніданок батьки сплачуватимуть по 11 гривень. А обіди обходитимуться у 13 гривень 70 копійок. У зв’язку з подорожчанням продуктів, секретар міськради Оксана Савчук звернулася до профільного Департаменту із проханням врахувати це. Чи повноцінним виходить сніданок за такі гроші.

Відтепер у школах безплатно снідатимуть і діти-інваліди та діти з особливими освітніми потребами. Як правило, вони навчаються в спеціальних та інклюзивних класах. Це ще одна позиція, яку погодила міська сесія. Дотепер ранкове безкоштовне харчування мали діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти учасників АТО та учні 1-4-их класів із матеріально неспроможних сімей. Про безкоштовне харчування для всієї молодшої школи, як це було раніше, на сесії не йшлося. Депутати ж просили покрити із міського бюджету хоча би витрати на сніданки для першокласників.

Нині в Івано-Франківську навчаються близько 25-ти тисяч учнів. За підрахунками депутатів, пільгу на оплату за харчування має лише кожен 10-ий школяр.

Оксана Семко, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ