Велосипедистам на замітку

На велосипеді через усе місто. В Івано-Франківську продовжують облаштовувати велодоріжки. Червону бруківку нині укладають у районі БАМу. Зокрема, велодоріжку тягнуть від “кольца” на вулиці Довженка до магазину “Заравшан”.

 

Довжина майбутньої велодоріжки – понад півкілометра. Поруч облаштовують звичайну доріжку для пішоходів. У плані проекту – висадити дерева та облагородити всю пішохідну зону. Усі роботи мають намір завершити до кінця вересня. Депутат міськради від даного округу Сергій Абрам”як запевнив, невдовзі всі сили спрямують на ремонт вулиці Сухомлинського. Адже саме звідси поступає найбільше скарг від мешканців.

 

Велопрограма на наступні 5 років передбачає облаштування велодоріжок уздовж усіх центральних і не дуже магістралей міста. У мерії запевняють, ремонт роблять із урахуванням багатьох аспектів. Зокрема, для проїзду дитячих колясок та маломобільних груп тротуар понижують до рівня дороги. Уже по завершенню укладання бруківки на велодоріжку нанесуть спеціальну розмітку – схематичне зображення велосипедів та пішохідні переходи через “червону” доріжку. А ще вмонтують спеціальні попереджувальні знаки. Як це зроблено на вулиці Галицькій.

 

ПОДІЛИТИСЬ