Алкогольному фальсифікату – ні! (ВІДЕО)

Алкогольному фальсифікату – ні! На цьому наголошують в Івано-Франківській мерії. Відтак створять спеціальну комісію. Представники галузевих управлінь, Патрульної поліції, податкової інспекції та Муніципальної варти перевірятимуть місця збуту горілчаних виробів. А ще з’ясують наявність відповідної документації. Рейдова група в першу чергу завітає до крамниць, на які найбільше скаржилися мешканці міста. Стверджують, там “сорокаградусну” наливають “з-під прилавку”. Посилений контроль за фасильфікатом в мерії пов’язують з масовим отруєнням оковитою. У Харківській області більше десятка людей померли саме через вживання саморобної горілки.

Через масове розповсюдження горілчаного фальсифікату міський бюджет недоотримує чималі суми коштів, кажуть чиновники. Переконані, саме перевірки недобросовісних підприємців сприятимуть легалізації збуту алкогольної продукції.

Для більш ефективної боротьби з фальсифікатом, посадовці навіть “здали” адреси, де нелегально збувають горілку. Правоохоронці розводять руками. Кажуть, це не в їхній компетенції.

Визначити фальсифікат від оригінального продукту практично неможливо, запевняють досвідчені продавці. Рекомендують обирати продукцію перевіреного виробника і купувати лише ліцензовану горілку.

Медики застерігають про шкідливий вплив алкоголю на організм. Кажуть, споживаючи високоградусні напої, люди ризикують насамперед власним здоров’ям. Лікарі розрізняють три стадії сп’яніння. Під дією алкоголю спочатку людина розслаблюється. А збільшення дози “оковитої” може спричинити отруєння.

В разі отруєння алкоголем медики рекомендують негайно звернутися за кваліфікованою допомогою. Хворих з відповідними симптомами направляють відразу в реанімацію. Для очищення організму від сурогату. Ступінь сп’яніння лікарі визначають за допомогою діагностики.

Цього року виявлено три випадки отруєння алкоголем з тяжкими ускладненнями внутрішніх органів, розповідають медики. Хворих доставили у відділення детоксикації обласної лікарні.

Віра Лутчин, Сергій Царик, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ