Виступ Ігора Стефанишина відкрив 2-ге пленарне засідання 12-ої сесії міськради (ВІДЕО)

Прокуратура звітує перед депутатами… Саме виступ її нинішнього очільника Ігора Стефанишина відкрив 2-ге пленарне засідання 12-ої сесії міськради. Стверджує, торік стан злочинності в місті зріс на 24 відсотки. Відтак правоохоронці спільно з мерією вжили низку заходів щодо забезпечення правопорядку в Івано-Франківську. Цьому сприяло освітлення міських вулиць, встановлення камер відеоспостереження в середмісті та благоустрій дорожньої інфраструктури. Власне, це передбачала Програма профілактики злочинності в місті.

Чільну позицію у звіті прокуратури займали показники зниження порушень за статтею “хулігансто” та злочини проти громадського порядку та моральності. Згідно із статистикою їх зменшилися у тричі. Міські обранці в свою чергу поцікавилися перебігом розслідування резонансних справ. Зокрама, інцидентом між депутатом міськради та учасником АТО, який стався під час під час громадських слухань.

Також депутати вимагали в прокуратури пояснень щодо недавніх обшуків в міських галузевих Департаментах, Зокрема їх цікавило дотримання процедури під час слідчих дій. А ще звернули увагу правоохоронців на незаконні “наливайки” та гральний бізнес в середмісті.

Раніше в мерії сформували перелік таких сумнозвісних “точок” в Івано-Франківську. Відповідно мер має намір передати ці адреси в Генпрокуратуру України.

Окрім прокурорського звіту міські депутати на завершальному засіданні 12-ої сесії заслухали також низку інших проектів рішень.

Віра Лутчин, Андрій Шустикевич, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ