Як перетворити звичайні відходи на оригінальні прикраси? (ВІДЕО)

Намисто – з паперу. Браслет – із пластикової пляшки. Чи навіть сережки – із поліетиленового пакета. Усе це можна зробити своїми руками. При чому – в домашніх умовах. І не затративши багато часу. У цьому переконує місцева майстриня-аматорка Наталя Малькова. Виготовляти такі прикраси жінка почала у декретній відпустці. Втім, на це незвичне захоплення, зізнається, наштовхнули глобальні проблеми.

А далі – підключила творчість. Як перетворювати звичайні відходи на оригінальні прикраси, побачила в одній з улюблених телепрограм. Спробувала. І не змогла зупинитися.

Корисними вміннями вирішила поділитися з іншими. В Івано-Франківську Наталя Малькова провела майстер-клас. Відтак, запустила проект «Ідейні, творчі, ініціативні». І тут у пригоді стали старі глянцеві журнали. Їх місцеві модниці перетворювали на оригінальне намисто.

У творчому процесі не загубили й основну – екологічну – ідею майстер – класу. Усвідомлення користі цієї справи, кажуть дівчата, навіть додало натхнення.

Набуті вміння можна легко застосовувати і в інших варіаціях, кажуть учасниці майстер-класу. Головне – вивчити техніку. А далі – усе залежить від фантазії.

Між тим, «Ідейні, творчі та ініціативні» відвідуватимуть Обласну бібліотеку упродовж року. Наступний майстер-клас тут проведуть уже наступного місяця.

Ірина Головенко, Андрі Шустикевич. Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ