Збудник африканської чуми виявили на Прикарпатті (ВІДЕО)

Збудник африканської чуми виявили на Прикарпатті. Хвороба вразила дикого кабана. У селі Рибне Тисменицького району. Ймовірно, через сумнівний корм від людей, припускають у Держпродспоживслужбі. Її фахівці запевняють, вогнище зараження ліквідовано.

Знищувати інші свинопоголів’я у Рибному та сусідніх селах наразі немає потреби, запевняють у Держпродспоживслужбі. За тваринами вестимуть спостереження. У зоні нагляду. В межах 20-и кілометрів від осередку ураження. Втім, власників свиней фахівці попереджають про можливі візити недобросовісних підприємців. Адже, тільки-но стає відомо про випадки африканської чуми, кмітливі бізнесмени одразу поспішають до селян. Аби шантажувати їх.

Африканська чума свиней – одна з найбільш небезпечних інфекційних хвороб свиней, що набуває поширення в європейських країнах. І є обов’язковою для реєстрації у Всесвітній організації охорони здоров’я тварин. Людському здоров’ю «свиняча» чума не загрожує, зауважують місцеві фахівці. Втім, завдає значних економічних збитків державі.

Ольга Цьома, Андрій Шустикевич, Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ