Зловмисники поцупили світильники у Фортечному провулку (ВІДЕО)

Зловмисники поцупили світильники у Фортечному провулку. Разом з електропроводом. Про цей інцидент повідомили в “Міськсвітлі”. Загалом зникло 8 світлодіодних ламп з 12 наявних. Такі випадки не поодинокі, стверджують комунальники. Нещодавно вандали пошкодили вуличне освітлення одразу у кількох мікрорайонах міста.

Якщо світильники, демонтовані з вуличних опор, не придатні в побуті, то кольорові лампи, вкрадені з Фортечного провулку, можуть згодитися в господарстві, припускають комунальники. Ці елементи освітлення, ймовірно, привабили крадіїв. Їхня вартість близько 10-ти тисяч гривень. В мерії наполягають на встановленні відеоспостереження у всіх відновлених скверах.

Загальна вартість збитків від пошкодження вуличного освітлення сягає 200 тисяч. Щодо поновлення вкрадених світильників комунальники категоричні. Розпочнуть повторний електромонтаж лише після встановлення відеонагляду. Освітили провулок напередодні новорічно-різдвяних свят. В рамках програми підсвічення історичних пам’яток архітектури. Цю традицію комунальники продовжують. Відтак цими вихідними засяяв будинок за адресою Мазепи, 5. Тут використано 12 світлодіодних енергозберігаючих ламп. Підсвітка підкреслює архітектурні особливості фасаду, який, до речі, нещодавно відновили.

В мерії закликають мешканців історичних будинків дбайливо ставитися до архітектурної спадщини. Обіцяють провести інформаційно-роз’яснювальну роботу з цього приводу. Переконані, спільними зусиллями можна зберегти автентичну атмосферу старого міста.

Михайло Березень, Віра Лутчин, Сергій Царик, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ