“Творча криївка” (ВІДЕО)

Реабілітація мистецтвом. “Творча криївка”, яка опікується ветеранами АТО, реалізувала новий проект. На цей раз реабілітацію в Карпатах пройшли родичі загиблих бійців. А також сім”ї тих, хто зник безвісти чи загинув у мирному житті. 18 людей заліковували душевний біль на Закарпатті.

Працювати із родичами загиблих надзвичайно важко, кажуть психотерапевти. Сім”ї не розуміють, як можна жити далі без батька, чоловіка чи родича. Психотерапевт Галина Дичковська із “Творчою криївкою” співпрацює півтора року. Із родинами загиблих – втретє.

Як продовження роботи чоловіка. У реабілітаційних заїздах з самого початку бере участь вдова співзасновника Центру психологічної реабілітації “Творча криївка” Віталіна Маслова. Її чоловік, ветеран батальйону “Донбас” Валентин Гонтар пройшов Іловайський котел. А загинув влітку у мирному Києві.

Щойно завершивши один реабілітаційний проект, організатори подумують про інший заїзд. Це буде ювілейна, 40-а реабілітація для бійців АТО. Організують її традиційно на Верховинщині. В селі, де мешкало подружжя Віталіни Маслової та Валентина Гонтара. До слова, в майбутньому вдома волонтера має намір створити тут стаціонарний психологічний центр для тих, хто повернувся з війни.

Оксана Семко, Андрій Бойко, Новини на “Вежі”.

ПОДІЛИТИСЬ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *