Івано-франківських студентів запрошують на безкоштовне навчання у Словаччину (ВІДЕО)

Безкоштовне навчання у європейських вишах. Про таке українські студенти можуть… не лише мріяти. А й втілювати в життя. Завдяки освітній програмі «Free Student». Її впродовж 4-х років реалізує Словацько-українське культурне товариство. За цей час можливістю здобути безкоштовну освіту у Словаччині скористалися понад 4 сотні студентів.

Наталя Бойко – мама студентки 1-го курсу Католицького університету. Згадує, коли настав час вступу, довго не могли вирішити, що краще – залишити «кровинку» під батьківським крилом чи відправити «у світ». Нині каже, кращого для дочки й побажати не могла.

Не пошкодував про власний вибір й іванофранківець Дмитро Приймак. Нині він студент Технічного університету, що в словацькому місті Кошице. Опановує спеціальність – «Машинобудування». Запевняє, сумніви – річ цілком нормальна. Та, як кажуть, хто не ризикує, той не п’є шампанського.

Більше того, для сумлінних студентів існує заохочення у вигляді стипендії. У державних університетах Словаччини вона може перетинати позначку у тисячу євро. Між тим, цього року вступники мають ширший вибір спеціальностей. Окрім таких популярних навчальних напрямків, як мовно-гуманітарний, менеджмент та автомобілебудування, їм пропонують також опанувати фах пілота чи авіадиспетчера. А також – інформатику або кібербезпеку. А 9-класники можуть вступити до коледжу. Для навчання на спеціальності «Графічний дизайн».

Цього року на навчання до Словаччини вирушили 230 українських студентів. Значна частина з них – з Прикарпаття.

Ірина Головенко, Юрій Храбатин. Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *