Центр освітніх інновацій підсумував досягнення за два місяці діяльності (ВІДЕО)

Коли навчання не обмежується школою. І навіть за її межами стає цікавішим. Новостворений Центр освітніх інновацій в Івано-Франківську за два місяці діяльності має чим похизуватися, запевняють місцеві працівники. За два місяці вони організували роботу 27 гуртків для дітей. Окрім того – чимало тренінгів, семінарів та практикумів для педагогів та батьків. Уже в перші дні роботи Центр отримав понад сім сотень заяв. Від охочих відвідувати клуби саморозвитку. Нині у кожному з них – близько півтора десятка учасників. Тут вони займаються у дві зміни.

Це неабияк актуально нині, стверджують засновники Центру. Коли в Україні впроваджується освітня реформа. Нова українська школа, переконані, вимагає позашкільного навчання. Валерія – студентка Коледжу технологій та бізнесу. Вивчає спеціальність – «туристичне обслуговування». А після пар відвідує «Європейський клуб та дебати» – один із гуртків Центру. Завдяки цьому мала змогу стати слухачем на одному із пленарних засідань Верховної Ради України. А також відвідати виші Австрії, Німеччини та Франції. В рамках проекту «Вивчай мови, подорожуючи».

Виховує лідерів Ірина Рудик. Керівник гуртка, а за сумісництвом – методист Центру освітніх інновацій. У її навчальній групі – півтора десятка учнів.

Нині у Центрі освітніх інновацій відбувся Мистецький марафон. Тут обговорили Новий проект Концепції розвитку позашкільної освіти. Першочергово розглянули програми, які можна втілити з ресурсів міського бюджету. Адже на державне фінансування наразі покладатися не можуть.

Значну увагу співробітники Центру приділяють розвитку систем освіти. Нині готують чимало міжнародних проектів. Зокрема, конкурс «Врятуємо планету разом». А ще –благодійний ярмарок Різдвяних смаколиків для онкохворих дітей. У планах – об’єднати довкола себе Центри освітніх інновацій в усій Україні. І навіть закордоном.

Ірина Калинчук, Ярослав Лелет. Новини на «Вежі».

————————————————————————–
Офіційна сторінка Facebook:


Сайт Телерадіокомпанії “ВЕЖА”:

ПОДІЛИТИСЬ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *