В Івано-Франківську встановили анотаційну дошку відомому українському акторові Сергієві Романюку (ВІДЕО)

Іван Шрам із «Чорної ради», Терентій із «Роксолани» чи дільничий на пенсії із фільму “Брат за брата”… Його запам’ятали по-різному. Та кожну із сотні зіграних ролей відомий український актор театру і кіно Сергій Романюк на сцені проживав. Він знявся у понад 40-ка художніх та короткометражних стрічках. Хоча сам родом із Дніпровщини, тривалий час працював актором у Івано-Франківському Драмтеатрі. І проживав поруч. У будинку на вулиці Івана Вагилевича. Тут у пам’ять про Сергія Романюка встановили анотаційну дошку його імені. На 66-му році життя актор перейшов у «небесний театр».

Та найвагомішою Романюк вважав роль Митрополита Шептицького. У фільмі «Владика Андрей». Вона стала випробуванням навіть для досвідченого актора.

Тоді художній керівник Нового театру Тарас Бенюк не міг уявити собі, що невдовзі йому доведеться вийти на сцену замість Сергія Романюка. Останні 8 місяців 66-літній актор працював у Новому театрі Івано-Франківська. Театрали готували виставу «Пропозиція». За відомою п’єсою Чехова. Втім, Романюкові так і не судилося у ній зіграти.

Попри затяжну хворобу, розповідають місцеві діячі культури, Романюк не втрачав позитиву і натхнення. Чи не тому до останнього вірив, що таки зіграє у виставі «Пропозиція». І навіть долучався до репетицій. Таким усміхненим і з незгасаючою іскринкою в очах його запам’ятали колеги по сцені. І глядачі, які полюбили актора.

Ірина Калинчук, Ярослав Лелет. Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *