Івано-Франківський “Карітас” організовує Майстерню щасливої сім’ї “Коло підтримки” (ВІДЕО)

Там, де завжди готові допомогти… Івано-франківський «Карітас» зібрав сім’ї, що опинилися у складних життєвих обставинах, у «Колі підтримки». Проєкт, що об’єднав 4 територіальні громади Прикарпаття, тривав майже пів року. У цей час духівники та соцпрацівники влаштовували зустрічі і розваги для жителів сіл і райцентрів області. Аби допомогти їм справитися із проблемами, що гнітять.

А в цей час, поки дітей відволікали розвагами, дорослі вчилися дивитися на життя по-іншому. Їм прививали навички батьківської відповідальності, допомагали сформувати міжособистісні стосунки в сім’ях. Що не менш важливо – вчили самореалізовуватися. І бути активними – як в особистому, так і в громадському житті.

З кожної ОТГ до проєкту долучилося по кілька десятків сімей. Щоправда, зворотній зв’язок від громад соцпрацівники «Карітасу» отримали не відразу.

Нині усі вони зустрілися в Івано-Франківську. Аби підсумувати результати піврічної спільної праці. Адже вчилися не лише учасники проєкту. А й його засновники. Напрацьовували нові методики. І в процесі їх вдосконалювали. Тому, кажуть, щиро вдячні тим, хто зголосився «будувати» з ними цю Майстерню щасливої сім’ї. Під назвою «Коло підтримки».

Співпраця “Карітасу” із прикарпатськими громадами триває, запевняють засновники “Кола підтримки”. І запрошують нових партнерів приєднуватися. Аби спільно шукати вихід зі складних життєвих ситуацій.

Ірина Калинчук, Світозар Савчук. Новини на «Вежі».

ПОДІЛИТИСЬ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *