Активісти вимагають перекваліфікувати кримінальну справу щодо вбивства Артема Мирошниченка (ВІДЕО)

Дати остаточну відповідь на питання «Какая разніца?». Цього вимагали івано-франківські активісти. Під Головним управлінням Нацполіції. Мовне питання особливо занепокоїло їх після вбивства українського волонтера Артема Мирошниченка. Це трапилося у Бахмуті Донецької області. Як свідчать очевидці, на чоловіка напали двоє молодиків. За те, що на їхні запитання він відповів українською мовою. Мирошниченко отримав тяжку травму головного мозку. І помер, тиждень пробувши у комі.

Активісти вимагають перекваліфікувати порушену кримінальну справу. Як вбивство на грунті мовної та національної ворожнечі. В іншому випадку, преконані, це означатиме поразку. Не лише в битві за мовне питання. А й у війні за національну самодостатність.

Вони вийшли вперше. І готові стояти під стінами Феміди до тих пір, поки їхні вимоги не будуть почуті. Оскільки стежити за перебігом подій у залі суду активісти не можуть. Затримані – неповнолітні громадяни України. За клопотанням їх адвокатів, суд відбувається в закритому режимі.

Від початку війни на Схід України із матеріальною допомогою регулярно навідується івано-франківський волонтер Василь Сенатович. Вбивство Артема стало для нього особистою трагедією. Адже і йому не раз доводилося чути застереження про антиукраїнські настрої у зоні ООС.

Крім того, активісти просять забезпечити захист свідкам у суді. Аби ті змогли якомога правдивіше передати події, що трапилися 4 грудня. У місті Бахмут.

Ірина Калинчук, Ярослав Лелет. Новини на «Вежі».

————————————————————————–
Офіційна сторінка Facebook:


Сайт Телерадіокомпанії “ВЕЖА”:

ПОДІЛИТИСЬ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *